Biologische producten voor een gezonde en actieve leefstijl

Recept


Recept week 2: open volkorenlasagne met romige spinazie en een gepocheerd ei.

Het is week 2 en zoals gebruikelijk na de feestdagen een sobere week. Er ligt nog een half stuk heerlijke Montello parmezaan op een houten plankje in de koelkast. Dat vraagt om opnieuw een lekker recept. Een licht recept, iets dat niet machtig is, wel simpel en origineel.

In de ban van het kookboek dat ik voor mij verjaardag kreeg *), ga ik voor de open volkoren lasagna. Daar komt de parmezaan goed van pas èn ik kan een pak bladspinazie uit de dieprvries gemakkelijk meenemen met de wekelijkse boodschappen. Die spinazie is heerlijk! Zo lekker, dat je de verse spinazie niet mist en dat zegt wat voor de kwaliteit. Ook de crème fraîche van Karwij is ongeëvenaard.

In het recept maakt Rachel de volkorenlasagna zelf. Het lijkt een overzichtelijke bezigheid. Omdat ik ook nog een pakje biologische volkorenlasagne in de kast heb liggen, laat ik deze stap achterwege. Op mijn boodschappenlijstje staan alleen: crème fraiche van Karwij, een pak Demeter bladspinazie. Simpel. Een ei van onder de eigen kippen en specerijen heb ik wel in huis. En die parmezaan dus ook. Aan de slag!

Volkorenlasagne met romige spinazie en een gepocheerd ei.

Een lichte diner of een lunch voor 4 personen Nodig: 500 gram diepvriesspinazie, zout en versgemalen peper, 2 el creme fraiche, 4 biologische eieren en een stukje parmezaanse kaas van 50 gram. Lasagnebladen, 1 à 2 per persoon.

Maken: doe de dieprvriesspinazie in een middelgrote pan, kook afgedekt 5 minuten op middelhoog vuur en roer af en toe, laat dan nog 10 minuten zonder deksel koken zodat het overtollige vocht verdampt. Breng royaal op smaak met zout en peper en roer er de crème fraîche door. Ik vind een snuf versgemalen nootmuskaat ook erg lekker. Zet ook een pan met gezouten water op, breng aan de kook en breek een ei in een kommetje. Roer met een lepel een draaikolk in het kokende water en schenk het ei voorzichtig in het midden. Hou het water heel zacht aan de kook en wacht 3 minuten. Schep het dan met een schuimspaan uit de pan, zet het vuur even hoger voor het volgende ei en laat het ei dat klaar is uitlekken op een schone doek. Pocheer zo 4 eieren.

Kook ondertussen de lasagnebladen zolang als is aangegeven op het pak in water met wat zout en een drup olie. Haal ze er uit met een schuimspaan, laat even uitlekken en leg per persoon 1 à 2 bladen op een bord. Schep er een flinke lepel spinazie op, daarop het gepocheerde ei en vouw dan de pasta over de vulling heen. Bestrooi met veel geraspte kaas en geniet van dit eenvoudige en heerlijke gerecht!

*) zie recept week 1: ‘Rachel Khoo’s Kookschrift. Meer dan 100 heerlijke recepten uit mijn eigen kookschrift’, ISBN 978 90 215 5875 2 . (Blz 150-151)

Posted in Recepten on Apr 19, 2016