Biologische producten voor een gezonde en actieve leefstijl

Actueel













Aanbiedingen week 38

Geldig van 21 t/m 27 september

UITGELICHT!!!

BROCCOLI

We weten wel dat broccoli gezond is, maar wat maakt het nu zo'n superfood? Dat komt door het stofje 'sulforafaan'. Broccoli bevat veel glucorafanine. Dit stofje wordt door het enzym 'myrosinase'omgezet in sulforafaan.

MOSTERD

Verhitten maakt het enzym 'myrosinase' onwerkzaam of verminderd werkzaam. Daardoor wordt er geen of minder sulforafaan aangemaakt, want daar hebben we immers het enzym myrosinase voor nodig.

Er is een handige truc: wat je kunt doen is verse mosterdzaad of poeder toevoegen aan je verwarmde broccoli. Mosterdzaad bevat namelijk heel veel myrosinase waardoor de omzetting van glucorafine naar sulforafaan wel weer plaats kan vinden.

En dit maakt broccoli en mosterd dus een goede combinatie!

POSTELEIN

Postelein bevat opvallend veel vitamines, mineralen en vezels. Zo zijn de vitamines A, Cen folaat(b11)in ruime hoeveelheden te vinden. Ook bevat deze friszure bladgroente tal van mineralen waarvan calcium goed vertegenwoordigd is. Postelein kun je zowel rauw als gestoofd eten.

Hierbij een heerlijk recept met postelein:

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

300 gram postelein
2 bosuitjes
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel geelwortel
200 gram kikkererwten
1 eetlepel tomatenpuree
70 gram geraspte belegen kaas

Bereiden

Was de postelein, laat hem uitlekken en snij de groente fijn. Snij de bosuitjes in ringetjes en hak de gepelde knoflook fijn.

Verhit de olie in een wok of brede braadpan.

Roer de bosui, postelein en knoflook erdoor en bak deze 2 minuten.

Roer de komijn, geelwortel, kikkererwten en tomatenpuree er goed door. Verhit het groentemengsel ongeveer 5 minuten, af en toe omscheppen.

Strooi de kaas erover en laat de kaas smelten.

DE KOMENDE WEKEN IS HET DE ALKA ONTZURINGS WEKEN!!! Op alle alka producten 20% KORTING (t/m 8 oktober)

Broodaanbieding
Geldig van 19 t/m zaterdag 24 september

Gist
– Tarwe-roggebrood €4,09

– Zonnelied vruchtenbol €4,49


Desem
– Allison volkoren tarwe spelt €2,69

– Zonnelied 10-zadenbolletje €3,19

– Spelt-gierstbrood  €6,15


Weekendbroodje
– Volkorenbolletjes meergranen 4st €2,59

– Wit bolletje 4st €2,39

– Dadel-Vijgenbroodje €4,29



Patisserie

– Chocokoek Puur €3,05

– Spelt/Haverkoeken €1,49

– Eierkoeken 4st € 2,39


Groenten

– Bospeen €2,59

– Komkommer €1,29

– Andijvie 500gr €2,79

– Roma tomaten 500 gr €2,49

– Mais €1,59

– Verse knoflook 100gr €1,59

– Rucola zakje 75 gr  €1,59

– Oesterzwam 250gr € 2,49

– Postelein 100gr € 1,29


Fruit

- Grapefruit 500gr €1,79